Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на тампони стаб.щанга-къде в Пловдив

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
    Октомври 2010г. Мога да ти покажа старите бележки за данъка . Подложил съм 4 мм ремък и едвам затворих кожуха. Ти как мислиш, дали ще тропа?!
    Искаш да кажеш, че една година преди тази снимка си имал въпросната 156-а?!!!

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...6&postcount=93
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
      Октомври 2010г. Мога да ти покажа старите бележки за данъка . Подложил съм 4 мм ремък и едвам затворих кожуха. Ти как мислиш, дали ще тропа?!
      Е добре де ,правиш цялото тава разглобяване за да сложиш ремък вместо два тампона по 1.50 лв.
      Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Добре де , никой ли от Пловдив не е доволен от Гума Треид ? Евтино, здраво , човека му носиш сялата щанга и той си слага тампоните. На мен на друга кола ми правиха тампон на двигателя , не е мръднал 2 години вече ( и беше близо 200лв по евтин от магазина). Другото, аз съм без стабилизираща щанга , че чупих биалетка , разлика не виждам , лятото ще я монтирам пак но вече 2 месеца без предна и задна щанга.

Comment

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
          Е добре де ,правиш цялото тава разглобяване за да сложиш ремък вместо два тампона по 1.50 лв.
          Нали казах, че съм по-прост .
          Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от SkindredZ Покажи съобщение
            Добре де , никой ли от Пловдив не е доволен от Гума Треид ? Евтино, здраво , човека му носиш сялата щанга и той си слага тампоните. На мен на друга кола ми правиха тампон на двигателя , не е мръднал 2 години вече ( и беше близо 200лв по евтин от магазина). Другото, аз съм без стабилизираща щанга , че чупих биалетка , разлика не виждам , лятото ще я монтирам пак но вече 2 месеца без предна и задна щанга.
            Добре де,колко време ще загубиш докато се наиграят в Гума Трейд.Не ми се вярва да ти излезнат по-евтино.
            Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

аз съм без стабилизираща щанга , че чупих биалетка , разлика не виждам , лятото ще я монтирам пак но вече 2 месеца без предна и задна щанга.
              Тва на каква кола и двигател?
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Оти нЪ ие страх да караме кат теб и нема с ко да идем до Гуматрейд да си занесем щангите!!!!!!!!!!!!!!

За 15лв (1-биалета) ша са изтрепете, а по-лошото е, че може да УБИЕТЕ и други нищо не подозиращи хора!!!!!!!!!!!!!
                sigpic
                GT- JTDm 150

Comment

Биалета

Странно, ако наистина иде реч само за една биалета, струва ли си ампутация на стабилката, че и задната даже. Имам 2 някъде из мазето, че ги бях сменил с нови щото си ги имаше в комплекта с долни и горни носачи. Едната от старите имеше само един скъсан маншон, иначе изглеждаха съвсем наред. Ако става дума за 156/147/ГТ мога да ги подаря на колегата, да не вземе да дерайлира някъде, че лошо.... Ако има интерес, моля на лично.
                  Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Да да тва по филмите само от биалетка може да се убиеш. Знаеш каква е работата на стабилизиращата щанга , предполагам тука има хора който също карат без нея ,нека кажат разлика на завой и тн. А защо карам без тях, ами от Фиат ако вземат да ги направят като хората без този шибан шестограм ами с една 12мм отзад като някои японец да не се налага да ги режа. Имал сам доста коли , толкова зор с биалетка само на алфата видях. А до колегато над мен, благодаря за предложението , купих си от чужбина биалетки просто чакам да дойдат.

Comment

От две години карам без щанга, разлика никаква. На тея нагънати пътища и без това карам като пенсионер. На писта с яко влизане в завои ще има разлика, няма спор. Може би е по-безопасно да караш с рязани пружини или спортни с обикновен амортисьор.
                      sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Да да тва по филмите само от биалетка може да се убиеш. Знаеш каква е работата на стабилизиращата щанга , предполагам тука има хора който също карат без нея ,нека кажат разлика на завой и тн. А защо карам без тях, ами от Фиат ако вземат да ги направят като хората без този шибан шестограм ами с една 12мм отзад като някои японец да не се налага да ги режа. Имал сам доста коли , толкова зор с биалетка само на алфата видях. А до колегато над мен, благодаря за предложението , купих си от чужбина биалетки просто чакам да дойдат.
                        Специално за нашите коли почти всички биалети които се предлагат са доста надеждни!
                        Ся тук заради 15лв. да взема да е чакам от чужбина!!!
                        Развиването няма да го коментирам (явно не е за всеки) но щом се е стигнало до рязане, явно си и е дошло времето!

Първоначално публикувано от Marchoni Покажи съобщение
                        От две години карам без щанга, разлика никаква. На тея нагънати пътища и без това карам като пенсионер. На писта с яко влизане в завои ще има разлика, няма спор. Може би е по-безопасно да караш с рязани пружини или спортни с обикновен амортисьор.
                        Кат ти гледам подписа с тия плюсчета явно тяааа си доооста спокоен шофьор за да не си усетил разлика!

Сега верно има скъпи части с които правим копромиси и ги заменяме с по-евтини, 2-а ръка или пък ги елиминираме, НО неща които струват дребни пари да се елиминират..........
                        sigpic
                        GT- JTDm 150

Comment

Днес и аз махнах моята щанга , до лятото уж временно, но не намирам никаква разлика със или без все тая, но незнам само как ще е при висока скорост 150-170 км. и нагоре ако някой е пробвал да каже ? . Споко нямам намерения да карам дълго така , просто питам .

Comment

С разбити тампони на стабилката ходих до Чепеларе а до там се утрепах от завои, докато завивах имах чувството че ще вляза в другата лента.Така се шашнах че като се прибрах на другия ден веднага сложих ладови. Тампо ите все едно ги нямаше така хлопаше че мисле че ще се разпадне. И в това състояние след смяната веднага се усети разликата
                            156 2.4 JTD sportwagon 140hp 2000

Comment

За завоите ми е ясно , макар че при мен не играе кои знае каква роля защото съм с разпънка вече, но мисълта ми беше при висока скорост дали ще влияе ?

Comment

Първоначално публикувано от iv4oo Покажи съобщение
                                За завоите ми е ясно , макар че при мен не играе кои знае каква роля защото съм с разпънка вече, но мисълта ми беше при висока скорост дали ще влияе ?
                                Функциите на разпънката и на стаб. щанга нямат нищо общо. Едното ти държи бомбетата, а другото пренася "натискането" от външното на завоя колело на вътрешното.
                                sigpic
                                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                                X